Winkel(route)s nu beter vindbaar in Google Maps

Als je een winkelpand hebt in een (overdekt) winkelcentrum, dan kon het voor sommige mensen lastig zijn om de precieze locatie van je winkel te vinden via Google Maps. Maar nu niet meer, want Google heeft de functionaliteit van Google Maps in ons land uitgebreid met indoor-plattegronden. Verschillende winkelcentra, musea en stadions, maar ook Bijenkorf- en Albert Heijn-vestigingen zijn toegevoegd.

Dat heeft Google Nederland vandaag bekendgemaakt op het Google-productblog. Met de toevoeging moet het voor gebruikers makkelijker worden om bij toeristische attracties of winkelcentra de ingang te vinden, te weten komen op welke verdieping ze zijn en wat de kortste weg is naar een andere ruimte. Indoor Google Maps is zowel aanwezig in de browser als in de Maps-apps voor iOS en Android.

bijenkorf_maps

Vanaf vandaag zijn van veertien grote treinstations, het Van Gogh Museum, Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, de Amsterdam Arena, PSV Philips Stadion, De Kuip, Eindhoven Airport, vijf winkels van Albert Heijn en Bijenkorf en Universiteit Twente de plattegronden te zien in Google Maps. Ook winkelcentra waaronder Citymall Almere en Hoog Catherijne in Utrecht zijn nu beter te bezichtigen.

Mocht je nu zelf een winkel hebben en graag willen dat mensen jou makkelijker kunnen vinden op Google Maps, dan kun je natuurlijk ook je eigen plattegrond uploaden.