Winkeliers vrezen concurrentie AH Pick Up Point

Winkeliers in Houten vrezen concurrentie van een Albert Heijn Pick Up Point, die mogelijk op Het Rond komt. Ze zijn bang dat de omzetten nog verder kelderen als er een AH-afhaalpunt buiten het winkelcentrum komt. De winkeliers hebben het al niet gemakkelijk met de crisis en het online shoppen.

In het Algemeen Dagblad (editie Utrecht) van donderdag 4 april staat dat volgens het bestemmingsplan geen detailhandel en zéker geen supermarkt is toegestaan. Daarmee zouden immers bestaande winkelcentra in de Utrechtste stad worden beconcurreerd. “Als het hek hiervoor opengaat, dan gooit de gemeente Houten de glazen in van zijn eigen ondernemers. Als dit doorgaat, leidt het zeker tot sluiting van tien tot dertig procent van de winkels op Het Rond”, aldus Sjef van Zijl namens de gezamenlijke winkeliers.

Bron: Algemeen Dagblad 04-04-2013

Bron: Algemeen Dagblad 04-04-2013

Afhaalpunt kan nieuwe kansen bieden
Van Zijl is er bang voor dat men ‘voor je het weet’ niet alleen bij Albert.nl besteld eten en drinken kan ophalen bij zo’n afhaalpunt, maar ook bestellingen van Ahold-dochter Bol.com. “Het haalt totaal de loop uit het winkelcentrum en als dar winkels omvallen, brengt dat een kettingreactie op ging die niemand wil.” De gemeente wil voor een Albert Heijn Pick Up Point echter best een uitzondering pakken en ziet het zelfs als iets wat Houten nieuwe kansen kan bieden.

En wij kunnen het, hoe sneu wij het ook vinden voor de plaatselijke winkeliers, eigenlijk alleen maar eens zijn met de gemeente. En met Albert Heijn, dat zegt: “Vergeet niet dat we zelf ook zo’n 850 supermarkten in het land hebben. Wat we doen, is niets anders dan tegemoetkomen aan wensen die bij onze klanten leven.” En zo is het. Tijden veranderen, helemaal voor de stenen winkelier. En die moet vooral niet sikkeneurig blijven stilzitten, maar actie ondernemen. De nieuwe ontwikkelingen omarmen en verwerken in zijn eigen bedrijfsvoering. Want de klant wil nou eenmaal zijn online bestelde producten ook ergens (langs de snelweg) kunnen ophalen. En de klant… is koning.