Shop2Mobi laat je QR-etalages maken

De QR-etalages ken je misschien wel uit Engeland of Zuid-Korea. Zuilen vol met foto’s van allerlei producten die je kunt bestellen door ze met een QR-codescanner in te lezen. Het is nu ook mogelijk om dat in Nederland aan te bieden, dankzij de diensten van het Rotterdamse bedrijf Shop2Mobi.

Waar het vooralsnog grote bedrijven zijn die hun marketingcampagne kracht bijzetten door QR-etalages in te zetten, daar kunnen kleinere bedrijven dat nu ook doen. Shop2Mobi heeft namelijk een aantal sjablonen gemaakt waarmee foto’s van producten kunnen worden gekoppeld aan QR-codes. En de codes kunnen weer aan een webshop worden gekoppeld. Als ondernemer kun je precies zien waar iemand is als hij een van je QR-codes inscant. Dit kan handig zijn om te bepalen welke door jou opgezette zuil wel effectief is en welke niet. Ook wordt elke scan en verkoop via die scan geregistreerd in Google Analytics, zodat je de resultaten van je campagne kunt meten en analyseren.

De tarieven om een QR-etalage op te kunnen zetten liggen vooralsnog tussen de vijftig en tachtig euro per campagne, ongeacht het aantal producten dat er wordt aangeboden.


Een voorbeeld van ‘QR-codeshoppen’.