Rabobank zet vol in op mobiel betalen

De Rabobank is blijkbaar tevreden met de pilot die het hield in Leiden, want binnenkort zal de bank mobiel betalen breder beschikbaar stellen. Hiervoor wordt de Rabo Wallet gelanceerd en zijn de diensten MyOrder en Cashless Betalen samengevoegd. Betalen aan de kassa kan nu ook met de bestel-en-betaalapp MyOrder.

Met de Rabo Wallet kunnen Rabobank-klanten met de telefoon betalen, op een vergelijkbare manier als betalen met de pinpas. In de Rabo Wallet zitten ook een aantal extra opties, zoals het inscannen van kassabonnetjes, het tonen van het actuele saldo of het toevoegen van bonus- en klantenkaarten. Er zullen ook diverse functies van MyOrder geïntegreerd worden in de Rabo Wallet.

Mobiel bestellen en betalen
Met de MyOrder-app (ook beschikbaar voor klanten van andere banken) kan er mobiel besteld en betaald worden in inmiddels meer dan 11.000 locaties verspreid over het land. De app is nu samengevoegd met Cashless Betalen, waarmee via NFC-stickers betaald kon worden in bijvoorbeeld bedrijfsrestaurants. Door de samenvoeging is het nu mogelijk om zowel vanuit de app als aan de kassa met MyOrder te betalen. En dit, samen met de eerder genoemde Rabo Wallet en het al functionerende mobiel betalen met iDeal, laten wel zien dat de Rabobank inderdaad vol inzet op mobiel betalen.

“Mensen willen steeds meer via hun mobiele telefoon doen. Het zorgt voor meer snelheid en gemak. Als Rabobank zetten we vol in op die verschuiving naar mobiel. Bankieren kon al, wij gaan daar een portemonnee in de telefoon aan toevoegen”, aldus Jeroen Verrijdt, directeur Betalen en Sparen van Rabobank.

rabobank_mobiel