PayPal CheckIn dit jaar naar Nederland

PayPal is van plan om nog dit jaar PayPal CheckIn naar Nederland te brengen. Hiermee kunnen winkels hun klanten een mobiele incheckfunctionaliteit aanbieden. Met CheckIn geeft de klant aan dat hij zich in de winkel bevindt en dat hij uiteindelijk met PayPal zal betalen.

Eelco van Wijk, general manager van PayPal Benelux, kondigde de komst van PayPal CheckIn aan tijdens het Online Betaal Congres in Houten, zo weet Twinkle Magazine te melden. Met PayPal CheckIn kunnen klanten inchecken bij een winkel door in de PayPal-app de letter ‘P’ naar de andere kant te swipen. Winkels kunnen deze checkin-methode uiteraard ook door middel van een API in hun eigen app implementeren.

Het voordeel van dat de functionaliteit in een app zit ingebouwd, is dat winkels geen speciale hardware hoeven aan te schaffen. Alles vindt plaats in de cloud, zoals dat tegenwoordig zo hip heet. “Door de check-in functionaliteit kan een retailer bijvoorbeeld op zijn tablet zien wat een klant in het verleden bij hem heeft gekocht. De klant kan direct gerichte aanbiedingen ontvangen en betalen zonder portemonnee op zak te hebben. Dat is een heel verschil met het trekken van een plastic klantenkaart aan de kassa voor identificatie achteraf”, zo legt Van Wijk uit.