Kruidvat Almere Centrum sluit eerder ‘omdat het rustig is’

We kwamen een nogal merkwaardige foto tegen op Facebook. Daar maakt ene Randy gewag van een briefje dat op de deur van de Kruidvat in de Stationsstraat in Almere hing. Op het briefje stond namelijk: “Omdat het te rustig is, sluiten wij om 16:00 uur.” Tsja, één ding is zeker, zo’n melding zul je online niet snel tegenkomen…

Kruidvat Almere sluit eerder omdat het 'te rustig' is

Kruidvat Almere sluit eerder omdat het ‘te rustig’ is

In een vrij boze reactie vraagt Randy aan Kruidvat: “Kan iemand mij uitleggen wat voor een onzin dit is? Het lijkt mij dat klanten gewoon mogen vertrouwen op de gepubliceerde openingstijden waar de klant ook mee bekend is. Volgende keer staat er een papiertje dat jullie gesloten zijn omdat de medewerkers lunchpauze willen.”

De vraag werd op zondag 10 februari om 17:04 gesteld, Kruidvat reageerde maandagochtend met de uitleg. “Dag Randy, bedankt voor je bericht. Vervelend dat voor niets kwam. Je mag zeker vertrouwen op de gepubliceerde openingstijden. We hebben het even voor je nagevraagd. In verband met een onveilige situatie was het filiaal genoodzaakt eerder te sluiten. Dit zal niet meer voorkomen.”

Om wat voor onveilige situatie het hier gaat is niet duidelijk, maar op zich is daarmee wel de kous af. Veiligheid staat immers voorop, al kunnen we zeer goed begrijpen waarom Randy hier als klant nogal gepikeerd over was. Je Kruidvat-filiaal onverwacht vroeg sluiten is misschien wel steeds verrassend, maar is het ook altijd voordelig?