HEMA-klanten kunnen online voorraad checken

Klanten van de HEMA kunnen sinds vorige week via hema.nl checken of een artikel op voorraad is bij een HEMA in de buurt. Dit kan handig zijn voor mensen die thuis zitten en naar de winkel willen, maar zeker willen weten dat het gewenste product aanwezig is, maar ook voor mensen die in de winkel merken dat het product is uitverkocht en willen weten in welke vestiging het dan wel voorradig is.

“Wij laten per artikel zien of er geen, beperkte, voldoende of ruime voorraad van is bij de vijf dichtstbijzijnde vestigingen”, zo legt manager ecommerce Boudewijn van Nieuwehuijzen uit. “En zien klanten bijvoorbeeld een leuk jurkje op de website maar willen ze het eerst in het echt zien en voelen voordat zij tot aankoop overgaan, dan kunnen ze checken in welke winkel het jurkje hangt.”

HEMA is lekker bezig op het gebied van ‘online’ en ‘offline’ met elkaar vermengen. Zo is het al enige tijd mogelijk om online bestelde producten binnen vijf dagen kosteloos af te halen in een HEMA-winkel en test het in acht vestigingen met het online bestellen op de winkelvloer. Iets Van Nieuwenhuijzen wel over te spreken is. “We hebben alle vertrouwen in deze nieuw ingeslagen weg. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden om het verder uit te rollen.”