Hackathon moet innovatie in winkelstraat opleveren

Op 9 en 10 november aanstaande vindt een zogeheten hackathon plaats, waarbij diverse ontwikkelaars 24 uur de tijd krijgen om een veilige betalingsoplossing bij elkaar te ‘hacken’. Het ‘Hack the High Street’-evenement wordt georganiseerd door betalings- en klantenloyaliteitsspecialist Birdback, in samenwerking met Vendorcom.

“We zijn op zoek naar geweldige ideeën die tijdens dit weekend vormgegeven en gebouwd kunnen worden door top-geeks. Bijvoorbeeld: hoe kan technologie bijdragen aan verbetering van de winkelstraat? Hoe kunnen software en een geweldig design de klantervaring naar het volgende niveau tillen? Hoe zou jij de online en offline wereld combineren om zo bezoekersaantallen en klantloyaliteit te stimuleren?”, zo vraagt de organisatie zich hardop af.

“Traditionele retailers hebben grote veranderingen meegemaakt in de afgelopen jaren en met de convergentie van mobiel, betalingen, loyaliteit en andere technologieën is het echt een spannende tijd om te innoveren en om winkelstraat-oplossingen voor de volgende generatie te bouwen. Hoe groter het probleem, hoe groter de kans”, aldus een enthousiaste Nicolai Watzenig, CEO van Birdback.

Als hacker kun je deelnemen aan diverse uitdagingen van bedrijven als Marks & Spencer, Harris & Hoole en Hilton Hotels. Ook kun je meedoen in de open-hack-categorie en je eigen winkelstraat gerelateerde oplossing bouwen.