Google lanceert coupondienst Zavers

Google heeft vandaag Zavers gelanceerd, een ´slimme en simpele, realtime digitale coupon-oplossing’. Met de dienst van Google kunnen winkeliers de juiste kortingsbonnen bij de juiste klanten krijgen, hun beloningsprogramma’s uitbreiden en het inlossen van de bonnen realtime volgen.

Consumenten kunnen de korting vinden op de websites van hun favoriete winkels en de digitale kortingsbonnen digitaal toevoegen aan een account, bijvoorbeeld het spaarprogramma van de desbetreffende winkel of supermarkt, een account dat gekoppeld is aan hun telefoonnummer of hun Google Wallet-profiel. De korting wordt automatisch verrekend bij het afrekenen, als de klant zijn kaart ergens langs haalt of zijn telefoonnummer invult.

Realtime ingeleverde coupons volgen
Waar bij papieren kortingsbonnen er nogal wat aan administratie moet worden verwerkt en het dus ook even kan duren voordat je er als winkelier inzicht in hebt, gaat dat bij Zavers allemaal realtime. Je kunt ‘live’ zien hoe je kortingsbonnen het doen en zo snel reageren met aanpassingen mocht dat nodig zijn. Google zegt er zelf over: “In tegenstelling tot de traditionele media, biedt de realtime-data van Zavers de fabrikanten en winkeliers nieuwe manieren om kortingsbon-aflossingen te meten en consumentenbehoefte te analyseren. En zo kunnen ze weer hun distributie verbeteren, campagnes op maat leveren en budgetten optimaliseren voor een maximale ROI.” Winkels betalen alleen voor dit programma wanneer een product is verkocht.