Fab opent stenen winkel in Hamburg

Design-webwinkel Fab gaat een stenen winkel openen in Hamburg. Nu zal het eigenlijk meer een showroom worden dan een echte winkel, maar het geeft toch aan dat Fab van de gebaande paden durft te wijken en verder kijkt dan alleen de site Fab.com.

Het verhaal van het in Duitsland opgerichte Fab is een mooi verhaal. Oprichers Bradford Shellhamer en Jason Goldberg hadden in 2010 Fabulus opgericht, een online gay-community en sociaal netwerk. Dit werd geen succes en nog geen jaar later begonnen de twee met Fab.com. Dit werd wél een succes. Had het bij de lancering in juni 2011 al 175.000 gebruikers, anderhalf jaar later, in december 2012, had het zelfs meer dan 10 miljoen gebruikers. Hiermee is het ’s werelds snelst groeiende ecommerce-site.

Maar Fab wil meer. En dus breidt het uit. Onder andere door een ‘Designed By You’-kanaal te openen, maar dus ook door een stenen vestiging te openen in Hamburg. Volgens Ecommerce News wordt het meer een showroom dan een echte winkel en kunnen geïnteresseerden producten in het echt zien en materiaal-samples bekijken. De vestiging in Hamburg is een van de vele winkels die Fab van plan is te gaan openen dit jaar. De tweede vestiging komt sowieso in Duitsland, waar de rest geopend zal worden is nog niet bekend.