Bol.com-bestelling ophalen bij AH een feit

Er werd al op kleine schaal geëxperimenteerd, maar nu is het dan echt zo ver: Albert Heijn lanceert in haar winkels meer dan 700 afhaalpunten voor bol.com-klanten. Hiermee zetten de twee Ahold-bedrijven niet alleen een nieuwe stap in samenwerking, maar ook in de ontwikkeling van online winkelen.

In de komende acht weken krijgen bijna alle Albert Heijn-vestigingen in zowel Nederland als België een dergelijk bol.com-afhaalpunt. Hier kunnen klanten dan hun bestellingen ophalen, waarbij Albert Heijn natuurlijk hoopt dat ze dit doen in combinatie met hun dagelijkse boodschappen bij de grootgrutter.

De dienst werd al in bijna zestig winkels en drie Pick Up Points aangeboden, maar door het succes is het nu uitgerold naar de honderden afhaalpunten verspreid over het land. Miljoenen mensen kunnen nu dus van de dienst gebruikmaken. En dat terwijl nu al zo’n vijf procent van de bestellingen bij bol.com worden opgehaald bij een van de huidige Albert Heijn-afhaalpunten.

Bij het bestellen via de webwinkel kunnen klanten aangeven dat ze hun bestelling graag willen ophalen bij een Albert Heijn-winkel. Wie dat op werkdagen voor elf uur ’s avonds doet, kan zijn pakketje vaak al de volgende dag vanaf drie uur ’s middags ophalen. Klanten kunnen ook hun bestelling binnen dertig dagen gratis retourneren bij een Albert Heijn in de buurt.